Har du en fråga du inte hittar svaret på nedan? Hör av dig så får du hjälp med din fråga.

LEVERANSTID

Vi har en leveranstid på ca 7-9 veckor. Alla ringar tillverkas på beställning och anpassas efter din storlek. Ringen tillverkas unikt för dig i Sverige.

Din försändelse är spårbar och försäkrad
Inom och utom Sverige skickas alla försändelser med rekommenderat brev som är försäkrat och spårbart. Kostnaden för porto och emballage är 99 kr inom Sverige. Till kunder som bor utanför rikets gränser uppgår portokostnaden till 149 kr. Vi anlitar svenska posten för alla försändelser. Din ring paketeras i skyddande material och möter Postens krav på emballage. Det finns inget utanpå försändelsen som avslöjar försändelsens innehåll eller koppling till din bakgrund inom försvarsmakten.

 
Lämna ditt mobilnummer vid din beställning
När din ring är tillverkad, packad och inlämnad till Posten kommer du att få en föravisering via SMS direkt till din mobiltelefon om att din ring är på väg (detta under förutsättning att du anger ditt mobilnummer i beställningen). Dagen efter föraviseringen får du ytterligare ett nytt SMS med information om vart du kan hämta ut din ring samt att du meddelas uthämtningsnummer. Du måste ta med dig legitimation för att kunna hämta ut din ring. SMS avsieringen fungerar inte alltid utanför riket. Du som bor utomlands kan komma att få brevavisering.
 
Försändelsen och ditt ansvar
Alla försändelser skickas med rekommenderat och försäkrat brev från Sverige. Du får ett spårbart kollinummer när din försändelse lämnas in på Posten.Försändelsen är spårbar och försäkrad under hela leveransen. Ringen packas i neutralt emballage och det går inte att härleda eventuellt innehåll eller koppling till din militära tjänstgöring på utsidan av emballaget. Observera att det är ditt ansvar att din adress och användardata är uppdaterad och korrekt. Var noga med att få med både För- och Efternamn, Adress med Gata samt Lgh-/Husnummer. Vi ansvarar inte om uppgifterna visar sig vara felaktiga, försändelsen returneras i det fallet till Oss. Vi kontaktar dig då för ersättning gällande omfrakt.
 
Oupphämtade försändelser
Du har upp till 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket hos närmaste ombud. Direkt när försändelsen når angiven adress skickas en avi via sms alternativt post-avi. Om du ej hämtar ut försändelsen inom 14 dagar kommer vi att debitera dig för våra omkostnader i returfrakt till oss, administrativt samt ny frakt. Debiteringen för oupphämtad försändelse är 350 kr för att täcka våra omkostnader. Omfrakten debiteras 80 kr. En faktura med orderns ursprungliga summa samt dessa belopp skickas från oss samma dag som en oupphämtad försändelse registreras hos oss.
 
BETALNING
Betalning sker med kort i kassan.
 
GARANTI
Ringarna tillverkas med omsorg och för hand och avsynas noggrant innan den skickas. Ringarna har 5 års garanti mot fel som inte går att härledas till slitage eller oaktsamhet. Får du problem med din ring. Kontakta oss.
 
HUR DU VÄLJER STORLEK
Om du har en gammal ring som passar är det enklaste sättet att ta reda på din ringstorlek att mäta den. Om du inte har en gammal ring finns det andra sätt. I Sverige mäter man oftast ringstorleken som inre diameter. En diameter på till exempel 17 mm motsvarar storlek 17 osv. I många andra länder mäter man istället ringens inre omkrets.  Nedan kommer tre sätt att mäta ringens diameter:
 
Metod 1
Mät ringens inre diameter med en linjal eller ett skjutmått
 
Metod 2
Mät ringen inre diameter med hjälp av ett pappersark
1. Ta ett styvt pappersark
2. Rita en kil på pappret3. Klipp ut kilen
4. Trä på en ring som passar5. Dra ett streck på pappret där ringen tar stoppMät papprets bredd i millimeter längs med strecket.
Var noggrann eftersom ½ millimeter motsvarar ½ storlekssteg.
 
Metod 3
Besök en butik som säljer ringar, de hjälper dig. Ta med en påse bullar. Om din guldsmed är omsorgsfull kommer hen att fråga om ringen är rund eller flat på insidan. Då ska du svara att ringen är flat. Observera att Serviceringar mäts i innerdiameter. Innerdiameter är det mått som är gängse standard i Sverige. I andra länder kan omkrets vara vanligare. Att omvandla omkrets till diameter är relativt enkelt: Omkretsen är pi * diametern, dvs om du delar omkretsen med pi så har du diametern.
 
 
Öppet köp
Vi kan inte erbjuda öppet köp då ringen tillverkas unikt för dig. Om du angivit fel mått i din beställning, kan vi åtgärda detta i efterhand mot en avgift. Kontakta oss så hjälper vi dig.
 
Reklamation
Vid önskemål om retur eller reklamation av någon anledning måste ni kontakta oss. Ni får då ett mail tillbaka med en Returblankett i PDF-fil. Denna skall fyllas i och bifogas i det brev ni skickar tillbaka smycket i. Tänk på att packa in smycket väl då du har ansvaret för att smycket kommer tillbaka till oss i oskadat skick. Helst i samma emballage som du erhöll försändelsen i. Återbetalningar görs till angivet konto på Bytesblanketten. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar efter att vi har mottagit din retur och godkänt den.
 
Reservation
Serviceringar förbehåller sig rätten att häva en order utan vidare motivering. Serviceringar reserverar sig även för skrivfel samt att priser och bilder kan vara felaktiga.
 
Yttre okontrollerbara omständigheter
Serviceringar skall vara befriat från skadestånd och andra påföljder om fullgörelsen av avtalet hindras, försvåras eller försenas av någon omständighet utanför vår kontroll. Såsom befriande omständighet skall anses bland annat myndighetsingripande, ny/ändrad lagstiftning, uteblivna tillstånd, krig, brand, översvämning, arbetsmarknadsstörningar, förbud, restriktioner, sabotage, ogynnsamma transport- eller väderleksförhållanden eller uteblivna leveranser från underleverantörer samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.
 
Vem står bakom Serviceringar?
Ringarna är designade av Daniel Ingdahl. Ringarna säljs och tillverkas genom  DCI SWEDEN AB, med adress Kristiansborgsallén 10, 722 19 VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 556627-8577. Har du några frågor, eller stöter på problem rekommenderar jag dig att kontakta mig, jag ska då försöka hjälpa dig efter bästa förmåga.